Fa leszorító kerámia savanyítóedényhez

Tölgyfából készült, kétrészes leszorító kerámia savanyítóedényekhez.

Átmérő: 20 cm

3 800 Ft

11 készleten

Leírás

A kétrészes fa leszorító korongok tölgyfából, gépi és kézi megmunkálással készülnek, a logózásuk egy felhevített fém bélyegző segítségével (égetéssel) történik.

Könnyűek, lebegnek a víz felszínén, ezért a kerámia savanyítóedények válla alá beékelve kiválóan használhatóak ecetek és savanyúságok erjesztéséhez egyaránt.

Átmérő: 20 cm
Vastagság: 1,5 cm

***

Teendők az első használat előtt:

A tölgyfa leszorítókat lobogó vízben, legalább 5 percnyi forralással fertőtleníteni kell, melynek során azok veszítenek csersavtartalmukból is (sötét levet eresztenek).

A fa maradék színanyagának kioldódásának meggyorsítása érdekében ezen felül még egy 24 órás, váltott hideg vizes áztatást javaslunk.

A korongok az első néhány használat során halványan elszínezhetik, illetve megízesíthetik a készülő terméket, ám ez nem jelent sem minőségbeli problémát, sem pedig egészségügyi kockázatot.

Használat közben figyelj rá, hogy a fakorongokra is tölts felöntőlevet, azok soha ne lógjanak ki a folyadék szintje alól! Ha a kerámiaedényben kevesebb savanyúság van, mint hogy a leszorítók befeszüljenek az edény válla alá, akkor vízzel töltött befőttesüvegekkel vagy valamilyen élelmiszerbiztos, saválló nehezékkel súlyozd is le őket.

Tisztítás:

A leszorítók két használat között egyszerű, forró vizes leöblítéssel és szellős helyen való szárítással tisztíthatóak, mosogatószeres vagy gépben történő mosogatásuk nem ajánlott.

Amennyiben használat közben élesztő vagy penész telepedne meg rajtuk, egy kefével, forró víz alatt alaposan tisztítsuk meg és ecetes/citromsavas vízben főzzük ki őket.

A használat során a fa felülete a nedves-száraz közeg váltakozása miatt természetes módon felborzolódik, illetve az erezet mentén idővel berepedhet. Ezek esztétikai hibának minősülnek és a használat sikerességét nem befolyásolják.

Amennyiben használat közben véletlenül bármelyik korong eltörne, a vásárlástól számított fél éven belül kicseréljük.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Adatvédelmi tájékoztató