Fa leszorító normál méretű befőttesüveghez

Tölgyfából készült, kétrészes leszorító TO 82 befőttesüvegekhez (pl.  720 ml-es).

Átmérő: 7,3 cm

1 500 Ft

Elfogyott

Leírás

A kétrészes fa leszorító korongok tölgyfából, gépi és kézi megmunkálással készülnek, a logózásuk egy felhevített fém bélyegző segítségével (égetéssel) történik.

Könnyűek, lebegnek a víz felszínén, ezért a befőttesüvegek válla alá beékelve kiválóan használhatóak üdítőitalok, ecetek és savanyúságok erjesztéséhez egyaránt.

***

Teendők az első használat előtt:

A tölgyfa leszorítókat lobogó vízben, legalább 5 percnyi forralással fertőtleníteni kell, melynek során azok veszítenek csersavtartalmukból is (sötét levet eresztenek).

A fa maradék színanyagának kioldódásának meggyorsítása érdekében ezen felül még egy 24 órás, váltott hideg vizes áztatást javaslunk.

A korongok az első néhány használat során halványan elszínezhetik, illetve megízesíthetik a készülő terméket, ám ez nem jelent sem minőségbeli problémát, sem pedig egészségügyi kockázatot.

A korongokat egymás után, a befőttesüveg kiöblösödő válla alá becsúsztatva kell elhelyezni. Használat közben figyelj rá, hogy a fakorongokra is tölts felöntőlevet, azok soha ne lógjanak ki a folyadék szintje alól!

Állati eredetű és zsíros alapanyagok egyéb konyhai feldolgozása során a fából készült fermentáló eszközök használata kerülendő!

Tisztítás:

A leszorítók két használat között egyszerű, forró vizes leöblítéssel és szellős helyen való szárítással tisztíthatóak, mosogatószeres vagy gépben történő mosogatásuk nem ajánlott.

Amennyiben használat közben élesztő vagy penész telepedne meg rajtuk, egy kefével, forró víz alatt alaposan tisztítsuk meg és ecetes/citromsavas vízben főzzük ki őket.

A használat során a fa felülete a nedves-száraz közeg váltakozása miatt természetes módon felborzolódik, illetve az erezet mentén idővel berepedhet. Ezek esztétikai hibának minősülnek és a használat sikerességét nem befolyásolják.

Amennyiben használat közben véletlenül bármelyik korong eltörne, a vásárlástól számított fél éven belül díjmentesen kicseréljük.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Adatvédelmi tájékoztató