Tömörítőfa

Bükkfából készült tömörítőfák (döngölők) szárazon sózott savanyúságok préseléséhez, légmentes tömörítéséhez.

3 800 Ft

13 készleten

Leírás

A tömörítőfák (döngölők) kézi és gépi megmunkálással készülnek, a logózásuk egy felhevített fém bélyegző segítségével (égetéssel) történik.

Keskenyebb végükkel kisebb, szélesebb végükkel nagyobb átmérőjű befőttes üvegekbe is könnyedén beleférnek, sőt kerámia savanyítóedényekben is kényelmesen használhatóak.

***

Használat és tisztítás:

Az első használat előtt, majd minden használatot követően érdemes a tömörítőfákat forró vagy ecetes vízben elmosogatni. Mosogatószer lehetőleg ne érje őket, használat után pedig szellős, közvetlen napfénytől védett helyen alaposan szárítsd ki őket.

Állati eredetű és zsíros alapanyagok egyéb konyhai feldolgozása során a fából készült fermentáló eszközök használata kerülendő!

A használat során a fa felülete a nedves-száraz közeg váltakozása miatt természetes módon felborzolódik, illetve az erezet mentén idővel berepedhet. Ezek esztétikai hibának minősülnek és a használat sikerességét nem befolyásolják.

Amennyiben használat közben véletlenül bármelyik tömörítőfa eltörne, a vásárlástól számított fél éven belül díjmentesen kicseréljük.

A weboldal cookie-kat használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Adatvédelmi tájékoztató