Tudásbázis

Keresés
Tudásbázis
Király Ágnes

Amit a leszorítókról tudni érdemes

Laktofermentálás során nagyon fontos, hogy az üvegben lévő zöldségeket végig elzárjuk az oxigéntől. Erre azért van szükség, hogy a tejsavbaktériumok számára folyamatosan biztosítani tudjuk

Elolvasom »
Tudásbázis
Király Ágnes

Házi ecetkészítés

Gyümölcsecet, te csodás!  Amellett, hogy ezek a végtelen variációban készíthető savanyú folyadékok szemet gyönyörködtető színekben képesek pompázni, az illatuk és az ízük is pazar

Elolvasom »
Tudásbázis
Király Ágnes

Házi probiotikum kutyáknak

A laktofermentált zöldségek szerepe négylábú barátaink (nyers) étrendjében Ha azt mondom valakinek, hogy rendszeresen készítek savanyúságot a kutyáimnak, akkor borítékolható, hogy 10-ből 8 embernek

Elolvasom »
Tudásbázis
Király Ágnes

Kell-e „sziszegtetni”?

Helyesen kivitelezett laktofermentáláskor* a befőttesüveget nem kell „sziszegtetni” (nyitogatva kiengedni belőle a keletkező gázokat). Ez egy gyakran olvasható ajánlás, ami sok kezdő fermentálót összezavarhat.

Elolvasom »
Tudásbázis
Király Ágnes

Mennyi az annyi? – A só

A fermentálás misztériumának legnagyobb fejtörője: miért és hogyan használjuk a sót? Nos, a miértre szerencsére már az élelmiszer-mikrobiológiában jártas szakemberek megadták a lehető legalaposabb

Elolvasom »
Tudásbázis
Király Ágnes

Miért és hogyan (ne) fogyasszunk fermentált ételeket?

A bélflóra-helyreállítással, gyomorfunkció-erősítéssel, felszívódási zavarok, gyulladások és más emésztőrendszeri problémák kezelésével kapcsolatos kérdések megválaszolására ebben a bejegyzésben igyekeztem összeszedtem mindent, amit a (lakto)fermentált növényi

Elolvasom »

A weboldal cookie-kat használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Adatvédelmi tájékoztató